Geldboete Verstappen, Hamilton gediskwalificeerd bij GP van Brazilië

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 18:10

Lewis Hamilton moet zaterdag achteraan of vanuit de pitsstraat starten in de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië. Max Verstappen krijgt een boete van 50.000 euro voor het verbreken van de zogenoemde parc fermé-regels na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. 

Beeld: Bruno HQ

"De achtervleugel voldoet bij gebruik van DRS niet aan de maximale opening van 85 millimeter", schreef de mondiale autosportfederatie in een verklaring. Hamilton moest zich diezelfde avond nog melden bij de stewards en werd zaterdag om 14.30 uur (Nederlandse tijd) opnieuw ontboden.

Ook Verstappen moest zich zaterdag bij de wedstrijdleiding melden. Op een video op sociale media is namelijk te zien dat de Nederlander na afloop van de kwalificatie de achtervleugel van Hamiltons auto bekijkt en die even aanraakt. Volgens regels van de FIA is het tussen de kwalificatie en de race verboden om zonder toestemming nog auto's te controleren of te repareren. Verstappen kreeg voor dat vergrijp een boete van 50.000 euro.

De sprintrace in Brazilië begint zaterdag om 20.30 uur. 


«   »