WK-ticket voor oranje nog niet binnen na ondenkbare slotfase tegen Montenegro

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 22:36

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een gouden kans op een WK-ticket laten liggen. Winst in Montenegro zou voldoende zijn, het werd echter een gelijkspel.

Doordat Noorwegen eerder op de avond tegen Letland bleef steken op 0-0, was winst in Podgorica genoeg geweest voor Oranje voor een WK-ticket.

Halverwege leidde Oranje al met 0-1 in Podgorica door een rake strafschop van Memphis Depay, al kreeg Montenegro ook meerdere goede kansen. Oranje overtuigde ook niet, maar na 54 minuten maakte Memphis wel de 0-2 door achter zijn standbeen langs een voorzet van Denzel Dumfries binnen te werken. Door een goal van Ilija Vukotic werd het negen minuten voor tijd toch weer spannend en in de 86e minuut ging het weer mis.

Nikola Vujnovic kopte de 2-2 binnen, waardoor Nederland dinsdag in De Kuip nog vol aan de bak moet voor een WK-ticket.