Recordboetes voor Feyenoord na dubbel met Union Berlin

Gepubliceerd op 18 november 2021 om 14:21

De twee wedstrijden uit de Conference League tegen Union Berlin hebben Feyenoord niet alleen twee overwinningen, maar ook een recordboete opgeleverd. Over de twee duels moeten de Rotterdammers in totaal € 153.750,- overmaken aan de Europese voetbalbond UEFA. 

Beeld: NL nieuws

Feyenoord is door de disciplinaire afdeling van de UEFA bestraft voor meerdere overtredingen. Zo moet de club 70.000 euro betalen voor het afsteken van vuurwerk door supporters, 11.000 euro voor het blokkeren van trappen en 10.000 euro voor het provocerend uiten van beledigende teksten door supporters. Het totaal van 91.000 euro aan boetes bij de thuiswedstrijd is een record voor Feyenoord.

Daar blijft het niet bij. Feyenoord moet ook nog eens 62.750 euro aan boetes betalen voor misdragingen door de achterban rond en tijdens de uitwedstrijd tegen Union Berlin. Daarmee kost het tweeluik met Union Berlin de Rotterdammers in totaal 153.750 euro aan boetes.

Het gedrag van een deel van de aanhang en de daaropvolgende straffen zijn een doorn in het oog van de clubleiding. Feyenoord heeft dit seizoen al 277.875 euro aan boetes opgelegd gekregen door de Europese voetbalbond. De club roept de verantwoordelijke supporters nog eens op te stoppen met het wangedrag.


«   »