Feyenoord in eerste beker duel uitgeschakeld op bezoek bij FC Twente

Gepubliceerd op 15 december 2021 om 20:40

Feyenoord is woensdag door FC Twente uitgeschakeld in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers gingen na verlenging met 2-1 onderuit in de Grolsch Veste.

Door een doelpunt van Cyriel Dessers kwam Feyenoord vlak na rust nog wel op een 0-1-voorsprong. In de 79e minuut tekende FC Twente-verdediger Giovanni Troupée voor de 1-1, waardoor de ploeg van trainer Arne Slot - vier dagen voor De Klassieker tegen Ajax - een verlenging wachtte.

In die verlenging sloeg Twente in de 114e minuut via Manfred Ugalde nogmaals toe. Het bekertoernooi is daardoor voor de dertienvoudig winnaar, die in de eerste ronde niet actie hoefde te komen, al na een wedstrijd voorbij.

Voor Feyenoord rest nu de Eredivisie en de Conference League, waarin de ploeg in maart pas weer in actie komt in de achtste finales. Twente gaat zaterdagavond de koker voor de loting voor de achtste finales van het bekertoernooi.