Drievoudig olympisch kampioene Kromowidjojo (31) stopt met zwemmen

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 09:28

Ranomi Kromowidjojo zet per direct een punt achter haar loopbaan, zo heeft de drievoudig olympisch zwemkampioene donderdag bekendgemaakt.

"Na zestien jaar topsport is mijn professionele zwemcarrière helemaal af. Zwemmen zal altijd mijn passie blijven, maar nu niet meer op professioneel niveau. Ik heb altijd geweten dat er meer is dan topsport en dat het een onderdeel is van een groter geheel", schrijft de 31-jarige Kromowidjojo op Instagram.

"Ik heb zoveel meer bereikt dan ik ooit had durven dromen! Dankzij al die jaren topsport weet ik dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt, onder andere door de juiste gedachten te hebben. En ik ben er ook van overtuigd dat deze ervaringen mij nu ook geen helpen met mijn volgende uitdaging om anderen te inspireren."

Het afscheid van Kromowidjojo zat er al een beetje aan te komen, want de Groningse twijfelde na de Olympische Spelen in Tokio al openlijk of ze door moest gaan. Ze kondigde aan tijdens de Kerstdagen een knoop over haar toekomst door te hakken.