Fraser en Sparta na dit seizoen uit elkaar

Gepubliceerd op 1 februari 2022 om 10:13

Henk Fraser dient zijn contract bij Sparta niet uit. De assistent-bondscoach van Oranje leidde de Rotterdammers naar grote successen, maar vecht dit seizoen tegen degradatie met zijn ploeg. Zijn huidige contract loopt tot medio 2024.

Henk Fraser en Sparta gaan komende zomer uit elkaar. Dit gebeurt op verzoek van de oefenmeester. Hij heeft dat de clubleiding inmiddels aangegeven.

Fraser kwam in 2018 naar Sparta, kort nadat de club gedegradeerd was naar de eerste divisie. Onder de tandem Fraser-Henk van Stee promoveerde de Rotterdamse club vervolgens meteen terug naar de eredivisie. Na steeds voor handhaving te hebben gezorgd, leidde Fraser de roodwitten afgelopen seizoen zelfs naar de achtste plaats. Momenteel staat Sparta zestiende.

Onduidelijk is nog of Fraser, als hoofdcoach eerder succesvol bij ADO Den Haag en Vitesse, komend seizoen een club traint. Vooralsnog speelt er in dat opzicht niets. Zeker is wel dat de oud-verdediger van onder meer Feyenoord als assistent van Oranje-bondscoach Van Gaal op de bank zit tijdens het WK in Qatar.


«   »