Matig Oranje komt niet verder dan gelijkspel in topper tegen Duitsland

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 22:34

Het Nederlands elftal heeft dinsdag de oefeninterland in de Johan Cruijff ArenA tegen Duitsland met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal knokte zich door een goal van Steven Bergwijn in de tweede helft terug van een achterstand.

In de eerste helft was Duitsland sterker en door een treffer op slag van rust van Thomas Müller was het halverwege 0-1. Ook na rust domineerden de Duitsers, tot invaller Bergwijn in de 68e minuut de 1-1 binnenschoot. De aanvaller Tottenham Hotspur was vrijdag ook al twee keer trefzeker tegen Denemarken.

Door de gelijkmaker kreeg Nederland energie en mocht de ploeg nog hopen op een zege. Er kwamen mogelijkheden, maar die leverden niets op en zo bleef het 1-1.

De volgende interlands van Oranje zijn pas in juni, maar vrijdag is wel al een belangrijke dag voor de selectie van bondscoach Louis van Gaal. In Doha is dan de loting voor het WK in Qatar. Doordat Portugal zich dinsdag ten koste van Noord-Macedonië plaatste zit Nederland in pot 2. De mogelijke tegenstanders uit pot 1 zijn de toplanden België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal en gastland Qatar.


«   »