Chaos bij uitgestelde Champions League: talloze fans zonder kaartje stadion binnen gedrongen

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 21:30

finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid begint later. Volgens de directie van het Stade de France in Parijs is de maatregel genomen om veiligheidsredenen. Fans van Liverpool klommen over de toegangshekken en renden veiligheidsofficials omver.

Beeld: Twitter, videostil

Vermoedelijk is de organisatie bezorgd, omdat veel fans door grote drukte het stadion niet op tijd hebben kunnen bereiken. Dit zou tot een stormloop op de ingangen kunnen leiden, omdat veel mensen al meer dan twee uur staan te wachten en niet naar binnen kunnen.

Op beelden op sociale media is echter ook te zien dat op enkele plekken het veiligheidspersoneel niet in staat is de supporters tegen te houden. Er zijn ook meldingen dat honderden personen zonder wedstrijdticket het stadion binnen zijn gekomen, waardoor er geen plek meer is voor mensen met een toegangskaart. Volgens de UEFA zou de Franse politie zelfs traangas hebben gebruikt.

De wedstrijd had om 21.00 uur van start moeten gaan. In eerste werd gesproken van uitstel van een kwartier, inmiddels is het duel al een half uur vertraagd. De aftrap werdt nu om 21.36 uur verricht.

Real Madrid won de Champions League finale met 0-1.


«   »