Tranen in Rotterdam en Tirana: Feyenoord verliest finale Conference League

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 23:21

Feyenoord heeft woensdag de finale van de Conference League nipt verloren. De ploeg van trainer Arne Slot ging in de Albanese hoofdstad Tirana met 1-0 ten onder tegen AS Roma.

Beeld: NL nieuws

Het enige doelpunt van de finale werd na ruim een half uur spelen gemaakt door Nicolò Zaniolo, die ontsnapte aan buitenspel en profiteerde van een inschattingsfout van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner.

Feyenoord was in de tweede helft tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar Trauner (uit een hoekschop) en Tyrell Malacia (afstandsschot) zagen hun poging op de paal belanden. Verder dan dat kwam de ploeg van Slot niet.

Met de verloren finale komt voor Feyenoord een teleurstellend einde aan een sprookjesachtig seizoen in de Conference League. De Rotterdammers haalden voor het eerst sinds de UEFA Cup-winst in 2002 de finale van een Europees toernooi door onder meer Olympique Marseille te verslaan.

AS Roma wint voor het eerst in de clubgeschiedenis een Europese titel en pakt de eerste prijs sinds de Coppa Italia in 2008. Voor trainer José Mourinho is het de 26e titel in zijn loopbaan. De Portugees won al de vijf Europese finales waarin hij als coach actief was.