Nederland houdt gelijkspel over tegen Polen na gemiste strafschop Memphis

Gepubliceerd op 11 juni 2022 om 22:39

Het Nederlands elftal heeft zaterdag een punt overgehouden aan een enerverend Nations League-duel met Polen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal knokte zich in De Kuip terug van een 0-2-achterstand, maar door een gemiste strafschop van Memphis Depay in de slotfase bleef het 2-2.

Beeld: NL nieuws

Oranje speelde een matige eerste helft en kwam na achttien minuten op achterstand door een goal van de Poolse verdediger Matthew Cash (0-1). Twee minuten later werd het zelfs 0-2, doordat de buitenspelval bij Nederland mislukte. Piotr Zielinski schoof binnen.

In de vijf minuten die volgden zette Oranje al veel recht. Davy Klaassen tekende in de 51e minuut voor de 1-2 en drie minuten later maakte Denzel Dumfries de 2-2.

In de het restant van de wedstrijd was het zeer spannend. Oranje had kansen om te winnen, zeker toen de bal in de extra tijd op de strafschopstip ging na hands van een Poolse speler. Vanaf elf meter schoot Memphis op de paal en zo bleef het 2-2.