Oranjevrouwen rest van EK zonder geblesseerde keeper en captain Van Veenendaal

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 11:09

Sari van Veenendaal komt niet meer in actie op het EK in Engeland. De aanvoerder van de Oranjevrouwen heeft een schouderblessure overgehouden aan de openingswedstrijd van zaterdag tegen Zweden (1-1) en zal niet op tijd hersteld zijn.

Beeld: FlickR

De 32-jarige Van Veenendaal raakte in de openingsfase van de wedstrijd tegen Zweden geblesseerd. De keeper kwam in de tiende minuut bij een vrije trap in botsing met Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms en blesseerde daarbij haar rechterschouder.

Van Veenendaal ging na een blessurebehandeling verder, maar haakte tien minuten later alsnog af. Ze werd vervangen door de 22-jarige Daphne van Domselaar. Van Veenendaal ging vervolgens naar het ziekenhuis om een scan te laten maken.