'Nederlandse toerist neergeschoten in Mexico'

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 10:25

Een Nederlandse toerist is in Mexico gewond geraakt bij een schietpartij tussen rivaliserende drugsbendes. Het zou gaan om een vrouw, zo meld persbureau AFP Een Duitse en een Indiase toeriste zijn doodgeschoten.

Beeld: NL nieuws

De kogels vlogen in het rond bij een vakantieresort op het schiereiland Yucatan, vlak bij het populaire Cancún

Criminelen van twee rivaliserende bendes begonnen woensdagavond kort na half elf op elkaar te schieten in mezqualeria La Malquerida. De vijf slachtoffers zaten wat te eten en te drinken op het terras toen zij geraakt werden door kogels. Er zouden ten minste twaalf schoten zijn afgevuurd.

Het restaurant ligt in de toeristenzone van Tulum, een hippe badplaats aan de Riviera Maya vlak bij Cancún op het schiereiland Yucatán. Een van de daders is opgepakt nadat hij zich gewond bij een ziekenhuis meldde. Hij ligt met twee schotwonden onder politiebewaking in het ziekenhuis, zo is bevestigd door de burgemeester van Tulum en de procureur-generaal. Het restaurant is door door de autoriteiten direct gesloten.

Op met een mobiele telefoon geschoten beelden die zijn vertoond door de nieuwszender Milenio TV is de chaos na de dodelijke schietpartij te zien. Een jonge vrouw ligt bewegingsloos op de grond terwijl twee mannen die geknield naast haar zitten eerste hulp lijken te verlenen. Mensen lopen meteen na de schietpartij in shock door elkaar heen.

De toeristenplaatsen Playa del Carmen en Tulum aan de Riviera Maya hebben een groot probleem met geweld en onveiligheid. Criminele bendes maken zich in de kustplaatsen van de Mexicaanse deelstaat Quintana schuldig aan misdrijven zoals drugshandel, afpersing, ontvoering en moord.


«   »