Onruistige avond in Marseille: opstootjes in aanloop naar halve finale Olympique-Feyenoord

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 08:28

Woensdagavond is grimmig verlopen in de Franse havenstad Marseille. Het aantal opstootjes nam vanaf 18:00 uur steeds meer toe. Meerdere mensen zijn aangehouden. Volgens Franse media zou het gaan om vijf Fransen en twee Nederlanders. Ook is een Feyenoordsupporter gewond geraakt, laat de Rotterdamse politie weten.

In de Franse stad wordt donderdagavond de wedstrijd gespeeld tussen Feyenoord en Marseille in de halve finale van de Conference League. De winnaar plaatst zich voor de finale in Tirana op 25 mei. Na de 3-2 winst in De Kuip van vorige week volstaat een gelijkspel voor Feyenoord.
 
Tot 18:00 uur was er weinig aan de hand, totdat de Ierse pub sloot waar zo’n 300 tot 400 Feyenoord-supporters zaten. In groepjes trokken zij de stad in en een aantal van hen werd aangevallen door Frans-Algerijnse jonge gasten. De sfeer sloeg om en over en weer werd er geprovoceerd. Ook is er buiten het centrum gevochten. Rond 19:00 uur keerde de rust terug.
 
De Franse politie hield de Nederlandse supporters in de oude haven, gescheiden van de Frans-Algerijnse groepen in het centrum van de stad. Naarmate de avond vorderde en het donker werd, werd de sfeer weer grimmig. Volgens Franse media zijn hierbij een vijftal Franse en twee Nederlandse supporters opgepakt. Ook zou er een Nederlander gewond zijn geraakt.
 
Op Twitter worden video's gedeeld van ongeregeldheden in de Franse stad. Volgens meerdere Franse media betreft het ongeregeldheden van kleine groepjes en zijn - in ieder geval tot middernacht - grote incidenten uitgebleven.

«   »