Pestgedrag, intimidatie en discriminatie bij NOS Sport, hoofdredactie treedt af

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 14:45

Op de redactie van NOS Sport zou sprake zijn van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken. Dat zou al ruim twintig jaar spelen. De hoofdredactie treedt daarom op termijn terug om ruimte te maken voor "nieuw leiderschap".

Beeld: NL nieuws

Twee externe vertrouwenspersonen concluderen dat na de afgelopen twee maanden met (oud)werknemers gesproken te hebben.

De NOS begon het onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie in december na meldingen van meerdere medewerkers. Daarop kwam een grote hoeveelheid klachten.

Eerder had de NOS naar aanleiding van ongewenst gedrag bij programma De Wereld Draait Door een oproep gedaan aan medewerkers om misstanden te melden. Het zou bij NOS Sport om vroegere, maar ook om recente voorvallen op de sportredactie gaan. Twee externe vertrouwenspersonen ging aan de slag met een inventarisatie.

Zo zou er op de werkvloer porno gekeken worden en zouden een presentator en een eindredacteur ongewenst gedrag hebben vertoond. Zij werken beiden nog op de sportredactie. De hoofdredactie liet in december in een mail aan medewerkers weten "te zijn geschrokken van de hoeveelheid meldingen, de inhoud en de impact".