Vrijdag landelijk geen NS-treinen door regionale staking

Gepubliceerd op 7 september 2022 om 14:14

Vrijdag rijden er in het hele land geen NS-treinen. Dat heeft het spoorbedrijf besloten in verband met acties van een aantal vakbonden. "De acties zijn weliswaar regionaal", zegt NS, "maar het actiegebied is nu groter en onze treinen en collega's rijden door heel Nederland."

Beeld: NL nieuws

Ook vorige week dinsdag liet NS in het hele land geen treinen rijden. Toen gebeurde dat in verband met vakbondsacties in het midden van het land, die ook de verbindingen in andere regio's lam zouden leggen.

Intussen heeft NS de vakbonden een nieuw loonbod voorgelegd. Medewerkers krijgen een loonsverhoging geboden van 5 procent, met terugwerkende kracht vanaf 1 juli van dit jaar. Daarbovenop belooft het bedrijf een eenmalige bonus van 650 euro aan alle medewerkers. 

Vakbond FNV Spoor liet gisteren weten dit aanbod te zien als 'een eerste aanzet' om de onderhandelingen met het bedrijf weer op te pakken, maar een akkoord blijft voorlopig uit. De vakbond wil dat spoorpersoneel volledig gecompenseerd wordt voor de hoge inflatie.