Schiphol vraagt airlines opnieuw om vluchten te schrappen vanwege drukte

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 14:32

Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd om vanmiddag vluchten te schrappen vanwege de drukte op de luchthaven. Dat schrijft Schiphol in een persbericht. Reden voor de drukte is een tekort aan securitypersoneel. Het is niet de eerste keer dit jaar dat Schiphol airlines vraagt om vluchten te schrappen.

Beeld: NL nieuws

De drukte werd maandagochtend al duidelijk, toen er flinke wachtrijen ontstonden bij vertrekhallen 1 en 3. Die rijen ontstonden door een tekort aan personeel bij security. Volgens de luchthaven is er vandaag minder personeel geleverd dan er vooraf bij de beveiligingsbedrijven is uitgevraagd.

Door de aanhoudende drukte heeft Schiphol nu aan airlines gevraagd om vluchten te schrappen tussen 16.00 uur en 23.00 uur. Het is nog niet duidelijk of dit al tot geannuleerde vluchten heeft geleid.

De luchthaven kampt al maanden met een tekort aan personeel. Het zorgde in het voorjaar al voor zeer lange wachtrijen. Een deel van de wachtenden miste zelfs de vlucht.

Schiphol probeert sindsdien zo snel mogelijk nieuw personeel aan te trekken, maar dat is lastig doordat de arbeidsmarkt krap is.