Nu al druk op Schiphol: buiten lange rij van enkele honderden meters

Gepubliceerd op 13 september 2022 om 09:17

Het is weer druk op Schiphol, maar de rijen dinsdagmorgen zijn minder lang dan ze maandag waren. Toen moesten reizigers uren wachten alvorens ze door security konden. Bij vertrekhal 1 moeten reizigers al wel buiten wachten en ook bij vertrekhal 3 neemt de rij in omvang toe en moeten reizigers inmiddels buiten aansluiten in de rij. 

Beeld: NL nieuws

Ook zijn meerdere vluchten geannuleerd, al is de reden voor annulering nog niet bekend. Het gaat veelal om Europese vluchten die uit het schema zijn gehaald.

Schiphol stelt dat de gemiddelde wachtrij voor de security momenteel gemiddeld een uur is. Volgens een woordvoerder lopen de rijen goed door en is de verhouding reizigers versus beveiligers die aan het werk zijn beter in balans dan maandag. Reizigers worden via schermen en in de Schiphol-app op de hoogte gehouden van de actuele wachttijden. In de rijen buiten en in de vertrekhal zelf zijn geen bordjes meer te vinden waarop de wachttijden staan. Dat was afgelopen zomervakantie wel het geval.

Maandag ontstond grote drukte op Schiphol vanwege krappe bezetting bij de beveiliging. Door die drukte moesten duizenden mensen in de rij staan en misten sommigen ook hun vlucht. De wachttijden voor reizigers liepen op tot wel twee of drie uur. Schiphol liet weten dit ‘ontzettend vervelend’ te vinden voor reizigers.

Op verzoek van het vliegveld werd een aantal vluchten gisteren geannuleerd. Transavia annuleerde twee vluchten. Ook KLM schrapte enkele vluchten. Bij die vluchten was echter niet duidelijk in hoeverre de oproep van Schiphol daar de aanleiding toe is. Het verzoek van Schiphol had vooral betrekking op vluchten die maandag tussen 16.00 en 23.00 uur van vertrekhal 3 zouden vertrekken.