112-fotograaf Joey Heijstek (24) overleden na strijd tegen zeldzame kanker

Gepubliceerd op 24 september 2022 om 08:41

De 24-jarige 112-fotograaf Joey Heijstek, onder meer in dienst van MediaTV, is donderdagmiddag overleden aan een zeldzame vorm van kanker. Door de zeldzame vorm van kanker veloor hij een van z'n benen maar dat hield Joey niet thuis: hij ging naar meldingen. 

Beeld: privefoto

Joey Heijstek begon zijn carrière als 112-fotograaf bij Nieuws op Beeld en Facebook pagina 112-Rijnmond. Sinds zijn 18e jaar werkte hij voor MediaTV. Zijn droom was om uiteindelijk het Rotterdamse bedrijf MediaTV over te nemen. 

Wijkagente Desiree Groenland heeft alleen positieve woorden voor de inzet van Joey. "Hij maakte weleens foto's als de politie aanwezig was. Dan kletsten we soms met elkaar, gewoon kleine gesprekjes."

Vorig jaar kreeg Joey last van zijn been. Tijdens uitgebreide onderzoeken bleek de fotograaf een zeldzame tumor te hebben, die ontstaat in het bindweefsel of steunweefsel van het lichaam. Een grote klap voor hem en zijn omgeving. Werken zat er voorlopig niet in, dus begonnen vriendinnen Annemarie en Caroline een crowdfundingsactie. Ze haalden ruim 13 duizend euro op voor de zieke Joey.