Drukke ochtendspits door staking streekvervoer, gladheid en sneeuw

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 07:41

De ochtendspits is vanochtend vroeg begonnen door meerdere ongelukken door gladheid, meldt Rijkswaterstaat. De ANWB waarschuwde al voor drukte op de weg. Niet alleen vanwege winterse buien, maar ook door de landelijke staking van het streekvervoer. In vrijwel het hele land geldt code geel.

Beeld: NL nieuws 

Door een ongeval met een vrachtwagen zijn op de A2 bij knooppunt Ekkersweijer twee rijstroken dicht. Dat levert veel vertraging op rondom Eindhoven.

Ook op de A27 richting Utrecht is vlak voor knooppunt Everdingen een ongeluk gebeurd. Verkeer kan omrijden via de A15 en de A2. De ANWB ziet verder dat op veel plekken in het zuiden van het land langzaam wordt gereden vanwege winterse buien.

In Gelderland, Noord-Brabant en Limburg kan plaatselijk 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen.

Naast het slechte weer kan het ook druk zijn als gevolg van een staking in het streekvervoer vanwege stukgelopen cao-onderhandelingen. Duizenden buschauffeurs, conducteurs en machinisten leggen volgens vakbond FNV vandaag en morgen het werk neer.

Wat de impact hier precies van wordt, is moeilijk in te schatten. Zo gaat het alleen om vakbondsleden van FNV die staken, CNV-vakbondsleden doen niet mee.