Door dassen nog drie tot vier weken geen treinen tussen Den Bosch en Eindhoven

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 16:43

Door schade aan het spoor rijden er zeker tot drie á vier weken geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel, laat de NS weten. Ter hoogte van het dorp Esch hebben dassen onder het spoor gegraven. Daardoor kunnen de rails verzakken.

Beeld ter illustratie, stockfoto

Het traject Den Bosch-Boxtel-Eindhoven is een belangrijke noord-zuidverbinding in het Nederlandse spoornet. Mensen die reizen tussen Utrecht en Eindhoven of Limburg, moeten nu een andere verbinding kiezen of gebruikmaken van bussen. Volgens de NS duren de problemen tot zeker 28 maart 02.00 uur.

ProRail laat aan Omroep Brabant weten dat de spoorbaan en de ondergrond hersteld moet worden, maar weet nog niet wanneer dat kan. "De dassen zijn namelijk beschermde dieren en daarom is er eerst toestemming nodig van bevoegd gezag", aldus een woordvoerder. "We kunnen daarom ook nog niet zeggen hoelang de problemen zullen duren."

Volgens de woordvoerder hebben niet alleen reizigers last van de storing. "Over deze lijn rijden ook veel goederentreinen, daarvoor is dit ook erg ingrijpend."

Treinen tussen Eindhoven en Tilburg, die ook via Boxtel gaan, rijden voorlopig wel. In de tussentijd rijden er stopbussen tussen Boxtel, Vught en Den Bosch.