Kind (5) overleden in Zeeland na ongeluk met versierde vrachtwagen

Gepubliceerd op 20 mei 2023 om 16:32

Bij een ernstig ongeval in het Zeeuwse Yerseke is een jong kind van 5 jaar om het leven gekomen. Volgens de politie was daarbij een vrachtwagen met open oplegger betrokken die was versierd als kampioenswagen. Het ongeluk gebeurde vlak voordat het lokale meisjesteam gehuldigd zou worden.

Beeld: NL nieuws

Het ongeluk gebeurde vanmiddag rond 14.30 uur vlak bij de rotonde aan de Welleweg in Yerseke, ten oosten van Goes. Een traumahelikopter kwam ter plekke, maar hulp mocht niet meer baten.

Volgens de politie was de vrachtwagen leeg en onderweg naar de lokale voetbalvereniging. De politie wil nog niets zeggen over de identiteit van het kind. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht.

Volgens de lokale krant PZC was de versierde oplegger bedoeld voor de huldiging van een meisjesteam van VV Yerseke en is het slachtoffer een meisje. De politie wilde dat niet bevestigen. Het slachtoffer is volgens de krant geen lid van het voetbalteam. 

De voorzitter van VV Yerseke spreekt van een 'vreselijk drama'. Het meisjesteam dat zou worden gehuldigd, is op het sportcomplex opgevangen. Volgens de voorzitter zijn ze totaal overstuur. Andere wedstrijden van de voetbalclub werden gestaakt toen meer duidelijk werd over het ongeva