Politie gebruikt waterwerper tegen klimaatactivisten die A12 blokkeren

Gepubliceerd op 27 mei 2023 om 12:53

De politie heeft een waterwerper ingezet bij de demonstratie van klimaatactivisten van Extinction Rebellion op de A12. De waterwerper werd ingezet, nadat actievoerders geen gehoor gaven aan een oproep om te vertrekken. 

De klimaatactivisten vormen sinds 12.00 uur een blokkade bij de Utrechtsebaan, om aandacht te vragen voor het gebruik van fossiele subsidies.

Het is niet voor het eerst dat de demonstranten het deel van de A12 blokkeren; ze deden dit in maart ook al. Toen kwamen er duizenden mensen op af. Ook nu lijken er duizenden betogers te zijn.

Zij liepen rond het middaguur de snelweg op en werden in eerste instantie tegengehouden door de Mobiele Eenheid, maar wisten snel door te breken. Zij begonnen daarna opnieuw, net als in maart, een zogeheten sit-down actie.

De politie riep de actievoerders op om te vertrekken, maar die gaven daar geen gehoor aan. De ME heeft daarna een waterwerper ingezet om de actievoerders alsnog weg te krijgen. Ook zijn er demonstranten weggehaald die voor de waterwerper zijn gaan liggen.

Beeld: NL nieuws