Treinen rond Amsterdam maandagochtend weer opgestart na grote storing

Gepubliceerd op 4 juni 2023 om 18:10

UPDATE - Van en naar Amsterdam en Schiphol rijden op dit moment geen treinen door een systeemstoring. Volgens de NS is het nog niet duidelijk hoelang de storing gaat duren. Maandagochtend rond 9uur zullen pas de eerste treinen gaan rijden.

Beeld: NL nieuws (update 8.39uur)

De oorzaak van probleem met de verkeersleidingpost in Amsterdam is nog niet achterhaald. Daarom is afgelopen nacht besloten uit te wijken naar Utrecht. De hoop is dat vanaf deze back-uplocatie, met andere computers, het systeem weer stabiel gaat werken. Voppen: "Voor zover ik weet is dit nooit eerder voorgekomen in de achttien jaar dat ik werk voor ProRail."

Het probleem bij de verkeersleiding in Amsterdam ontstond gistermiddag rond 17.00 uur. Aan het begin van de avond werd het treinverkeer hervat, maar al snel speelde de storing opnieuw op. Een onbekend aantal mensen heeft noodgedwongen de nacht doorgebracht op een station of een opvanglocatie.

Op sociale media gaan foto's en filmpjes rond van treinreizigers gewikkeld dekens van aluminiumfolie. "Inmiddels is mijn vertraging het klokje rond", schrijft iemand op Twitter. "Ik zit in een trein, die staat al 3 uur stil maar is wel lekker warm."

Andere reizigers noemen het "ongelofelijk" dat er geen bussen worden ingezet ter vervanging van treinen. Volgens een NS-woordvoerder is dat niet haalbaar. "Met zulke grote reizigersaantallen valt het in bussen niet aan te rijden."

Het internationaal treinverkeer is ook getroffen door de storing. Volgens een kaartje op de site gaat het om treinverkeer naar Brussel, Berlijn en Frankfurt, Via Brussel rijden ook de treinen naar Parijs en Londen.