Drukte op de stranden: Den Haag roept op niet meer met de auto te komen, treinen vol

Gepubliceerd op 10 juni 2023 om 15:59

Van de extra treinen tussen Haarlem en de badplaats Zandvoort wordt zaterdag veel gebruikgemaakt, zegt de NS. Ook op de wegen naar het strand was het vanmorgen druk. Gemeente Den Haag roept op om niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen.

Beeld ter illustratie - Stockfoto

Tussen Haarlem en Zandvoort rijden normaal gesproken twee treinen per uur. Dat zijn er zaterdag vier. Daarnaast zijn de treinen tussen Amsterdam en Zandvoort langer gemaakt. Volgens een woordvoerder kunnen er zeker duizend mensen in.

Volgens De Telegraaf moeten veel reizigers die naar Zandvoort gaan staan in de trein. "Op elke persoon die kan zitten, staan er ongeveer zes mensen", vertelt een reiziger aan de krant. "Het ritje vanaf Haarlem duurt maar tien minuten en daarom was het nog net te doen."

Ook met de auto trekken mensen richting het strand. De ANWB zag rond 9.30 uur de eerste files richting de kust ontstaan. Mensen die onderweg waren naar Zandvoort of Katwijk liepen wat vertraging op.

Op de wegen richting de Zeeuwse stranden was het ook druk. Rond 12.00 uur reed het verkeer daar nog steeds langzaam. Dat heeft ook te maken met de afsluiting van de Haringvlietbrug. De brug die West-Brabant en Goeree-Overflakkee verbindt is twee maanden dicht vanwege onderhoud.

De parkeerplaatsen bij de stranden van Scheveningen en Kijkduin zijn inmiddels vol, meldt de gemeente Den Haag. Geadviseerd wordt om de auto in het centrum van de stad te parkeren en met het openbaar vervoer naar de stranden te komen.

Een woordvoerder van NS vertelt dat de extra treinen tussen Haarlem en Zandvoort de hele dag blijven rijden. Daardoor kunnen alle strandgangers aan het einde van de dag ook weer naar huis via het spoor.