Omstuming weer woensdag met zware windstoten en veel regen: Schiphol sluit twee uur de landingsbanen

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 19:38

Waar vandaag nog een matige tot stevige zuidwestenwind waait worden er woensdag zware windstoten verwacht tot 100 kilometer peruur en soms zelfs zwaar met tussen de 110 en 120 kilometer per uur. Schiphol schrapt woensdag uit voorzorg alle landingen tussen ongeveer 9.00 en 11.00 uur vanwege de storm die eraan komt

Beeld: NL nieuws - Tijdens een eerdere storm hadden fietsers en voetgangers moeite om de Erasmusbrug op te komen.

Dat betekent ook dat vertrekkende vluchten niet door kunnen gaan, laat de luchthaven weten.

Reizigers moeten dus rekening houden met annuleringen en vertragingen op de luchthaven, die zich juist nu opmaakt voor de vakantieperiode en al merkt dat het aantal reizigers flink aantrekt. „Hoeveel vluchten het in totaal betreft, is op dit moment nog onduidelijk. Dit hangt af van de nieuwe planning van luchtvaartmaatschappijen en de actuele weersomstandigheden woensdag”, aldus Schiphol. Duidelijk is dat het zeker tientallen vluchten zal betreffen, vermoedelijk meer.

In de vroege ochtend waait het het hardst in Zeeland en de regio Rijnmond. 's Ochtends in West- en Midden-Nederland, aan het begin van de middag bij het IJsselmeer en het Westelijk Waddengebied en later in de middag in de oostelijke helft van het Waddengebied en in Noordoost-Nederland.

Er gaat naar verwachting ook veel regen vallen: 20 tot 40 millimeter, vooral in het noordwesten. In Limburg wordt 5 tot 10 millimeter verwacht.