Opnieuw meerdere explosies in regio Rotterdam in één nacht

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 10:37

De regio Rotterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door meerdere explosies. In Berkel en Rodenrijs vloog door een explosie een auto in brand, in Schiedam ging een explosief af bij een huis en in Hoogvliet was het raak bij een bedrijfspand.

Beeld: 112-Rijnmond

Bij de explosie op de Lunet in Berkel en Rodenrijs raakte niemand gewond. Diezelfde nacht, rond 0.50 uur, was er een ontploffing bij een woning in de Boterstraat in het centrum van Schiedam. Daarbij brak brand uit. De bewoner van het pand ademde rook in en moest worden nagekeken door ambulancepersoneel. De gevel van de woning raakte beschadigd.

Zo'n tien minuten later ging bij een bedrijfspand aan de Koddeweg in Hoogvliet een explosief af. Niemand raakte gewond, maar ook hier ontstond brand. De politie onderzoekt de zaak en kijkt daarbij ook naar een eventueel verband met een eerdere overval op hetzelfde pand.

Rotterdam kampt al geruime tijd met een geweldsgolf. Vorige week waren er meerdere incidenten op de Doklaan. Mede vanwege het aanhoudende geweld in de regio Rotterdam eiste het Openbaar Ministerie (OM) eerder deze maand een celstraf van zeventien jaar tegen een 31-jarige man uit Rotterdam vanwege betrokkenheid bij geweldsincidenten in die stad.