Bretly D. gearresteerd na klopjacht wegens fatale schietpartij in Rotterdam

Gepubliceerd op 25 oktober 2023 om 09:29

Na een dagenlange klopjacht is Bretly D. woensdagochtend aangehouden in een hotel in Amsterdam. De 24-jarige man zou betrokken zijn geweest bij een dodelijke schietpartij in Rotterdam en een steekincident in Zutphen.

Beeld: Opsporing Verzocht

D. is woensdag na tips gearresteerd in een hotel in Amsterdam. Dat gebeurde nadat de politie vanmorgen rond 8.00 uur hoorde dat de verdachte zou zijn gezien. Vervolgens zagen Amsterdamse agenten hem lopen.

"Politie en het Openbaar Ministerie bedanken iedereen voor het meedenken, delen van informatie en het uitkijken naar de verdachte", schrijft de politie.

D. werd dagenlang gezocht door de politie. Volgens verschillende tips zou hij in Amsterdam of in Arnhem verblijven. Naar aanleiding van die tips deed de politie tevergeefs meerdere invallen in woningen.

De politie verspreidde meerdere foto's van D. Het komt niet vaak voor dat de naam en een herkenbare foto van een verdachte worden verspreid. Maandag loofde de politie een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip die leidde tot de aanhouding.

D. wordt verdacht van het doodschieten van een zestigjarige psychiater in een huis aan het Handelsplein in Rotterdam. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij een steekpartij in Zutphen die een dag later plaatsvond. D. zou met beide slachtoffers persoonlijk contact hebben gehad voor de incidenten.

De verdachte heeft volgens de politie geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is een bekende van justitie.

Er loopt namelijk al langer een rechtszaak tegen hem. Hij wordt verdacht van drie andere misdrijven: bedreiging, poging tot zware mishandeling en diefstal van een rijbewijs. De rechtbank had hem in juli onder voorwaarden vrijgelaten, bevestigt zijn advocaat. Het leek toen goed met de verdachte te gaan.

Eerder werd ook bekend dat D. in 2014 in Den Haag een man heeft neergestoken, met wie hij kort daarvoor orale seks had gehad. In 2015 heeft hij zich misdragen in inrichtingen waar hij toen verbleef.