Lees het belangrijkste nieuws over storm Ciarán terug

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 11:00

Storm Ciarán raast donderdag over het land. In dit artikel houden wij u op de hoogte van het belangrijkste nieuws.

19:21 - Code oranje is in heel Nederland beëindigd, meldt het KNMI. De waarschuwing was afgegeven om storm Ciarán, die zorgde voor zware windstoten.

17:12 - Het KNMI heeft code oranje voor Zeeland wegens storm Ciarán donderdag aan het eind van de middag opgeheven. Code oranje geldt nog wel voor Noord- en Zuid-Holland, het Waddengebied en het IJsselmeer. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

16:58 - Omgewaaide bomen en takken door de storm Ciarán leiden tot problemen in het verkeer, meldt Rijkswaterstaat. Ook ziet de wegbeheerder schade aan verkeersborden als gevolg van de harde wind, zoals op de A7 bij het Groningse Scheemda.

16:50 - Verzekeraar Interpolis heeft tot nu toe ongeveer 130 meldingen van schade aan particuliere bezittingen ontvangen. Volgens Interpolis gaat het vooral om schades aan schuttingen en daken in de provincie Noord-Brabant.

15:30 - De storm leidt op diverse wegen tot problemen in het verkeer, meldt Rijkswaterstaat. De wegbeheerder adviseert weggebruikers 'extra alert' te zijn en de rijstijl aan te passen aan de harde wind.

14:46 - In het Limburgse Venray is een persoon om het leven gekomen door een omgewaaide boom. Het is de eerste dode in Nederland als gevolg van storm Ciarán. Het incident gebeurde op de Dr. Kortmannweg. De weg is afgesloten vanwege het risico op meer omvallende bomen. Lees meer.

13:30 - De zwaarste windstoot van de dag tot nu toe is gemeten aan de Zeeuwse kust, in Vlissingen. Het was een windstoot van 105 kilometer per uur, meldthet KNMI. Eerder werd een windstoot van 97 kilometer per uur gemeten in het Brabantse Gilze-Rijen.

12:45 - In Zuid-Limburg zijn op de snelweg A79 bij Meerssen twee inzittenden van een auto gewond geraakt doordat een boom op hun auto viel. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer is bezig om de boom op te ruimen.

12:30 - In Den Haag is een boom omgewaaid en op een vrouw gevallen. Dat gebeurde op een zebrapad. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis vervoerd. Hulpdiensten waren ter plaatse om de vrouw te bevrijden. Ook een traumahelikopter is opgeroepen, meldt Omroep West.

11:39 - Storm Ciarán is nu ook officieel een storm in Nederland. In Zeeland is windkracht 9 gemeten. Ciarán is daarmee de tweede herfststorm van het jaar. De eerste was op 19 september. Ciarán is de vierde storm in Nederland dit jaar; de eerste storm was in de lente op 13 maart en op 5 juli trok zomerstorm Poly over het land, met grote schade als gevolg.