Verdachte die basisschool Oisterwijk binnendrong aangehouden

Gepubliceerd op 14 november 2023 om 09:35

UPDATE - In de Brabantse plaats Oisterwijk is de verwarde man die dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnendrong en zich daar agressief gedroeg is opgepakt. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de verdachte in Oisterwijk aangehouden. In de school aan de Willem de Zwijgerlaan in de Noord-Brabantse plaats zijn geen verdachte voorwerpen gevonden, aldus de politie.

Beeld: Aron Wagener/Tilburg112 - Tekst: Nieuwsredactie

Er waren zorgen dat hij een explosief had achtergelaten. De politie had hier geen aanwijzingen voor, maar deed voor de zekerheid toch onderzoek, zegt een woordvoerder. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldde later dat er niets was gevonden.

De politie stelde eerder al vast dat de verwarde man niet meer in het gebouw was. Daarop werd een klopjacht gestart.

De man is dinsdag eind van de ochtend nog steeds zoek. Een eventueel motief is niet bekend. De gemeente laat weten dat de kinderen zijn opgehaald door hun ouders. Hans Janssen, de burgemeester van Oisterwijk, bezoekt de docenten.

De politie kreeg rond 8.00 uur melding van de incident. "We nemen dit soort meldingen uiterst serieus", zei de politie. Er waren meerdere eenheden, waaronder een arrestatieteam, aanwezig bij de basisschool. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. De politie kon rond 10.45 uur vaststellen dat de verwarde man niet meer in het gebouw was.

Er is een signalement van de verdachte verspreid. Hij zou zwart, halflang, krullend haar hebben. De man droeg een grijze joggingbroek en een klein (nek)tasje.

De kinderen en de leerkrachten worden tijdelijk opgevangen bij een zwembad aan de Sportlaan. Hier kunnen de leerlingen worden opgehaald door hun ouders of verzorgers.

Vanwege die situatie in Oisterwijk hebben leerlingen van middelbare school 2College Durendael toestemming om naar huis te gaan, maar alleen onder begeleiding van een ouder. Een basisschool in het naburige in Berkel-Enschot houdt tot 14.30 de deuren gesloten, meldt het AD.