Auto te water in Delft: drie doden en één zwaargewonde

Gepubliceerd op 10 december 2023 om 12:43

Bij een auto-ongeluk zondag aan de Oostpoortweg in Delft zijn zeker drie doden gevallen. De auto was te water geraakt, en hulpdiensten kwamen in actie in een poging mensen te redden.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

Het ongeluk gebeurde rond 5.00 uur. Duikers van de brandweer hebben twee personen in kritieke toestand uit het water gehaald. Eén van hen, de bestuurder van het voertuig, is in het ziekenhuis overleden, de ander verkeert nog in kritieke toestand.

Een derde inzittende van de auto bleef lichamelijk ongedeerd. Toen de hulpdiensten aankwamen, zat hij op het dak van de te water geraakte auto. 

Duikers hebben de auto, met Hongaars kenteken, en een groot gebied onder water doorzocht, meldt de veiligheidsregio Haaglanden. Het voertuig is met een kraanwagen uit het water gehesen en daarna is er nog eens op de plek van het voertuig onderwater gezocht.

In de loop van de ochtend werden er volgens de politie twee lichamen van vrouwen gevonden. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", zegt een politiewoordvoerster. De plek van het ongeluk is afgezet.