Brand op strand IJmuiden legt paviljoen in de as

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 13:20

Bij een grote brand op het strand in IJmuiden is in de nacht van donderdag op vrijdag een strandpaviljoen genaamd Beach Inn in vlammen opgegaan. Het dak van het paviljoen stortte in en de brandweer kon het paviljoen niet meer redden, er zijn geen gewonden gevallen. In 2012 ging het paviljoen ook al in vlammen op.

Beeld: Jerfi Pompier - Tekst: Jessy

De brand zorgde in het begin van de nacht voor aanzienlijke rookontwikkeling.

Volgens NH Nieuws sloegen de vlammen al metershoog uit het dak toen de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer heeft zo gehete waterschermen geplaats om te voorkomen dat de brand zou overslaan naar andere paviljoens. Op de website van de Beach Inn is te lezen dat de strandtent zowel 's zomers als 's winters open was.

Volgens de lokale omroep was er in 2012 ook al brand bij dezelfde paviljoen, toen werd Beach Inn ook volledig verwoest door de brand. Een vriend van de eigenaar vertelt aan een verslaggever van NH nieuws dat het hartverscheurend is wat hij vanmorgen aantreft; 'Het is onbegrijpelijk. Brok in mijn keel. Het lijkt wel alsof ik terug in de tijd ga. 11 jaar geleden was er ook al brand. Het is echt verschrikkelijk, het doet heel veel pijn dit. Dit was de mooiste strandtent van Nederland. Eigenhandig opgebouwd na de brand, pas een half jaar geleden overgenomen door de dochter en zoon van de vorige eigenaar.'

De brandweer is uiteindelijk uren bezig geweest om de brand te blussen. Omwonenden werd in de tussentijd aangeraden hun ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.