Gebruikers van socialemediaplatform X melden storing: geen berichten te zien

Gepubliceerd op 21 december 2023 om 08:22

Socialemediaplatform X lijkt donderdagochtend met een storing te kampen. Zo kunnen gebruikers geen berichten zien. Storingmeldingswebsite Downdetector heeft in korte tijd bijna 50.000 meldingen over X binnengekregen.

Beeld: Stockfoto - Tekst: Nieuwsredactie

Sommige gebruikers van X - het voormalige Twitter - en het daaraan gekoppelde TweetDeck krijgen geen berichten te zien als ze de app of de website openen. Hoe het probleem is ontstaan, is nog onbekend.

De storing komt op een onhandig moment voor X, want sinds deze week is Threads beschikbaar in de Europese Unie. Die app, die de strijd moet aangaan met het X van Elon Musk, was al bijna een half jaar beschikbaar in de Verenigde Staten. In de EU werd de berichtendienst maandenlang geblokkeerd.

Threads is een berichtendienst van Instagram die is gericht op het plaatsen van korte teksten. Mensen kunnen elkaar volgen, berichten van elkaar delen en berichten liken. Threads zegt dat het zich van X onderscheidt door minder te focussen op nieuws en politiek. Na 7.30 uur leken de problemen voorbij.