Dijk in Maastricht deels weggespoeld, woonboten ontruimd

Gepubliceerd op 3 januari 2024 om 16:13

Aan de Stuwweg in Maastricht is een deel van een dijk weggespoeld, bevestigd een woordvoeder van de brandweer aan NL nieuws na berichtgeving van diverse media. Het water stroomt versneld de Maas in weet een woordvoerder van de brandweer te melden. De brandweer heeft enkele woonboten uit voorzorg ontruimd.

Beeld: RWS Zuid-Nederland - Tekst: Nieuwsredactie

Uit voorzorg zijn meerdere woonboten ontruimd meldt een woordvoerder van de brandweer aan NL nieuws. Om hoeveel woonboten het precies gaat durft de woordvoerder nog niet te zeggen, hierover zal de woordvoerder later terug komen.

Volgens 1Limburg is de zogenoemde overlaat beschadigd tussen Sluis Bosscherveld en de Grensmaas. Een overlaat is bedoeld om hoogwater te reguleren. Een deel van de 120 meter lange constructie heeft het volgens de omroep begeven.

Ook meldt de regionale nieuwssite dat het water nu te snel stroomt uit een waterweg waar de woonboten liggen. Doordat het water daar daalt, zouden de boten scheef kunnen gaan liggen. "We onderzoeken welke herstelmaatregelen genomen moeten worden", schrijft Rijkswaterstaat.

Nederland kampt de laatste tijd met hoogwater. In veel sloten en rivieren staat het water hoog. Er worden nog hogeren waterstanden verwacht. Het water in de Maas piekt waarschijnlijk woensdag of donderdag bij Maastricht.