Vrijwel geen busverkeer vanwege sneeuw in Zuid-Limburg: megafile door sneeuwval op A2

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 16:56
Er rijden vanwege de hevige sneeuwval voorlopig bijna geen bussen meer in Zuid-Limburg. Dat meldt Arriva. Alleen de stadsbus in Maastricht rijdt nog. Door de sneeuwval ontstaan er lange files in beide richtingen op de A2 in het zuiden. In totaal stond er rond 16.45 uur ruim 150 kilometer file.

Beeld: X/Robert Slagter - Tekst: Nieuwsredactie

Delen van Limburg hebben woensdag te maken met een flink pak sneeuw. Vooral voor het verkeer is dat lastig. In de regio Vijlen-Vaals kan volgens Meteo Limburg ruim 20 centimeter sneeuw vallen. In Midden-Limburg wordt 5 tot 10 centimeter sneeuw berekend en in Noord-Limburg 1 tot 5 centimeter.

Alleen daar kan voorlopig nog op een veilige manier gereden worden volgens de dienstregeling, zo meldt de vervoerder. Zeker tot 21:00 uur zullen de verdere bussen in Zuid-Limburg stilstaan. Dinsdag meldde Arriva nog dat er extra personeel zou worden ingezet voor de busdiensten, om bijvoorbeeld uitritten vrij te maken. De treinen rijden wel.

Megafile op de A2

Wie in het zuiden de weg op moet, kan beter wachten, adviseert de ANWB. Door de sneeuwval rijdt het verkeer niet harder dan 30 kilometer per uur op de snelweg. ''En aangezien het nog wel even blijft sneeuwen, zal dit probleem niet snel oplossen.’’

Vanaf Eindhoven richting de Belgische grens bedraagt de vertraging ruim twee uur. Over 87 kilometer wordt langzaam gereden door automobilisten. Vanaf de Belgische grens richting Eindhoven is de vertraging 50 minuten.

Op de site van Rijkswaterstaat wordt aangegeven dat de vertragingen op de A2 flink zijn opgelopen. Vooral in noordelijke richting. Van Maastricht tot aan knooppunt Het Vonderen, waar de A73 begint, is sprake van 156 minuten vertraging.