Code oranje in Noord-Holland en Wadden om storm Isha

Gepubliceerd op 21 januari 2024 om 13:16

In Noord-Holland en het Waddengebied geldt komende nacht en maandagochtend code oranje vanwege zeer zware windstoten door storm Isha. In de rest van het land geldt code geel. Dat meldt het KNMI zondag.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

Het weerinstituut verwacht windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke schade en gevaar door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

In het binnenland kunnen aankomende nacht volgens Weeronline windstoten voorkomen tussen de 80 en 90 kilometer per uur. Andere delen van het westen van het land, Friesland en het gebied rond het IJsselmeer krijgen te maken met windstoten tussen de 90 en 95 kilometer per uur.

De wind neemt vanaf vanavond vanuit het westen van het land toe. In Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, het Waddengebied en Friesland geldt dan ook al code geel vanaf 22.00 uur. Vanaf halverwege maandagochtend neemt de wind af en verdwijnen de windstoten.

Het waait halverwege de ochtend op maandag nog steeds hard. Er kunnen dan nog windstoten voorkomen van 70 tot 75 kilometer per uur. Aan de noordkust gaat het om windstoten van 80 kilometer per uur.