Amsterdam, Rotterdam en Den Haag duurste Europese steden om huis te huren

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 08:11

Nederland behoort tot de duurste EU-landen als het gaat om de huur van een woning. Zowel Amsterdam, Rotterdam als Den Haag staat in de top vijf van prijzigste Europese steden.

Tekst: Nieuwsredactie

Amsterdam is de allerduurste Europese stad om op de middellange termijn te wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van HousingAnywhere, een Europees verhuurplatform waar onder andere Kamernet onder valt.

Huurders betalen in de hoofdstad gemiddeld 2.275 euro per maand voor een appartement. Voor een studio betalen ze 1.740 euro en voor een kamer zo'n 963 euro.

Hoewel de prijzen in Amsterdam over het algemeen hoog zijn, kan het toch zijn dat je een appartement vindt dat een stuk goedkoper is. Het grootste deel van de kamers waar HousingAnywhere naar keek was gemeubileerd. Daarbij waren de nutsvoorzieningen vaak bij de prijs inbegrepen.

Rome staat op de tweede plek, gevolgd door Parijs. Rotterdam en Den Haag maken de top vijf compleet. Utrecht staat na München op de zevende plaats. Daarna volgen Milaan, Lissabon en Hamburg. In steden als Berlijn en Barcelona zijn huurprijzen voor een appartement een stuk lager.