Storing rondom Utrecht Centraal verholpen, treinreiziger blijft hinder ondervinden

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 14:04

De storing op een verkeersleidingspost in Utrecht waardoor geen treinverkeer mogelijk was rondom Utrecht Centraal is verholpen. ProRail en NS melden dat de dienstregeling vanaf 16.00 uur wordt hervat. Wel waarschuwt NS dat reizigers de hele dag hinder zullen ondervinden.

Beeld: Jessy/NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

"Utrecht is onze hart van de operatie en als dat geraakt wordt heeft dat veel impact", zegt een woordvoerder van NS. "Vandaar dat we niet gelijk alles kunnen opstarten en dat reizigers de hele dag nog hinder kunnen ondervinden."

Door de storing die rond 13.30 uur plaatsvond strandde veel treinen rondom Utrecht. Een deel daarvan is inmiddels aangekomen bij dichtbij gelegen station en de reizigers zijn geëvacueerd. Ander deel moet nog worden teruggebracht.

"De technische storing is dan wel verholpen, als Utrecht eenmaal geraakt is dan heeft dat gevolgen voor de rest van de dag, zo realistisch moeten we wel zijn", aldus de woordvoerder. NS adviseert reizigers om de reisplanner te raadplegen of om alternatief vervoer te kiezen.

Van en naar Utrecht Centraal is op dit moment nog geen treinverkeer mogelijk. Ook Amersfoort Centraal, Ede-Wageningen, Hilversum en Gouda kampen met de gevolgen van de storing. Daar is ook geen treinverkeer mogelijk. Tussen Leerdam en Geldermalsen en tussen Arnhem Centraal en Tiel staan de treinen ook stil.