Omgewaaide boom legt treinverkeer tussen Amsterdam CS en Duivendrecht plat, metro's in Rotterdam rijden tegen omgevallen bomen

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 22:06

Een omgewaaide boom zorgt ervoor dat er maandagavond geen treinen meer rijden tussen station Duivendrecht en Amsterdam Centraal. Voor de bezoekers van de concerten van Big Time Rush (Ziggo Dome) & Judas Priest (AFAS Live) verwacht de NS dat het treinverkeer rond 22:45uur weer normaal rijdtIn Rotterdam reden twee metro's tegen omgevallen bomen, waardoor het metroverkeer voor de rest van de avond ontregeld raakt.  

Tekst: Nieuwsredactie

Volgens RTV Rijnmond belandden door stevige windstoten meerdere grote takken op het metrospoor tussen Rotterdam-Slinge en Rhoon. De regionale omroep schrijft dat zo'n 350 reizigers geëvacueerd moesten worden. In beide richtingen kunnen de rest van de dag geen metro's rijden. De Rotterdamse vervoerder RET zet bussen in op het traject.

De metro's raakten fors beschadigd, de bestuurders en passagiers bleven ongedeerd. Een woordvoerder van RET zegt tegen Rijnmond dat de metro's hopelijk morgenvroeg weer rijden. "Maar dat is nog niet honderd procent zeker. Dat hangt af van de reparaties die uitgevoerd moeten worden."

Tekst gaat verder onder de tweet

ProRail meldt dat een trein is gestrand vanwege een boom op een bovenleiding tussen Amsterdam en Duivendrecht. "Het is onstuimig en dat merken we ook op het spoor", meldt Prorail op X. "Er ligt een boom op de bovenleiding tussen Amsterdam en Duivendrecht en daarom is er daar geen treinverkeer mogelijk."

Er is in beide richtingen geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Centraal en Bijlmer Arena. De NS verwacht dat het treinverkeer rond 22.45 weer normaal rijdt.

In Hoek van Holland nam de windkracht rond 15.50 uur toe naar 9, waarmee er officieel sprak was van storm.