'Verdachte moord Peter R. de Vries sprak volgens getuige ook over ontvoeren Rutte'

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 10:25

De criminele organisatie achter de moord op Peter R. de Vries zou plannen hebben gehad om premier Mark Rutte te ontvoeren. Een belangrijke getuige heeft dit naar eigen zeggen gehoord van Krystian M., die wordt verdacht van het organiseren van de moord op de misdaadjournalist. De verklaring is ingezien door NU.nl.

Beeld: NL nieuws

De getuige die dit vorige maand heeft verklaard, ook wel bekend onder de schuilnaam Eddy, speelt een belangrijke rol in het proces tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries, schrijft NU.nl

In november 2021 meldde hij zich bij de politie en vertelde hij meer te weten over de moord op de misdaadverslaggever. Hij was bevriend met hoofdverdachte Krystian M., die hem in vertrouwen had genomen over de vermeende aanslag op De Vries.

In een verhoor eind vorig jaar viel ook plots de naam van Rutte. De premier zou ook doelwit zijn geweest en twee maanden na de dood van De Vries werd hij extra beveiligd vanwege dreiging. 

NU.nl schrijft dat Eddy aangeeft dat er ook plannen waren om Rutte te ontvoeren. Dat kreeg hij naar eigen zeggen te horen van M., vlak na de aanslag op De Vries.

M. zou hebben gezegd dat 'die mensen (achter de moord, red.) echt sterk zijn' en dat 'ze ook de premier wilden ontvoeren'.