NL-alert voor zeer grote brand in Poortugaal

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 19:47

Een brand in een loods aan de Kruisdijk in Poortugaal onder Rotterdam zorgt donderdagavond voor grote zwarte rookwolken boven het gebied. Vanwege de hevige rookontwikkeling is een NL-alert verstuurd. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden.

Volgens de brandweer staan er producten, waaronder autobanden, in de loods in brand. De brandweer heeft het vuur nog niet helemaal onder controle, maar is al wel bezig met afblussen. 

Er zijn voor zover bekend geen gewonden. Volgens een woordvoerder zijn er geen ambulances opgeroepen.

 

NL-alert

Omdat er in de loods kunstgras en strooigoed voor het gras werd opgeslagen heeft de politie een NL-alert verstuurd. Mensen in de omgeving moesten ramen en deuren dicht doen, na z'n 20 minuten werd de situatie via een nieuwe melding vellig verklaard.

Brand mogelijk aangestoken

Een bewoner van de Kruisdijk laat aan NL nieuws weten dat de brand is aangestoken door mogelijk vijf tieners: "ik kwam me tuin in en zag vijf jongeren weg fietsen ik steek net me sigaret aan en zie super grote zwarte rook wolken!'' De rook wolken waren zelf in het centrum van Rhoon te zien. De politie gaat voorlopig nog verder met het onderzoek, er is nog niemand aangehouden.