Twee verdachten opgepakt in Frankrijk voor in gezicht steken Groningse agent

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 12:09

Twee mannen in Noord-Frankrijk zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in Groningen, waarbij woensdagavond een agent ernstig gewond raakte aan zijn gezicht. Dat meldt de politie zaterdag.

Het gaat om een 20-jarige man uit het Groningse Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Ze zijn nog in Frankrijk.

Twee mannen staken woensdagavond rond 22.00 uur tijdens een avondklokcontrole in op twee agenten. Eén agent raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en hals. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. De zwaargewonde agent is inmiddels buitenlevensgevaar, meldde politiechef Frank Smilda donderdagavond. De andere agent raakte lichtgewond en mocht snel het ziekenhuis uit.

De politie Noord-Nederland deelde vrijdag beelden van de verdachten. Zij zijn gefilmd toen zij over een trottoir aan De Savornin Lohmanlaan fietsten, ter hoogte van de Beethovenlaan. Dat is nabij de plaats delict, in de Van Houtenlaan.

Na het steekincident kwamen ruim vijftig tips binnen. Volgens de politie hebben tips geleid tot de aanhouding van de twee mannen. Er is een procedure in gang gezet om hen naar Nederland te krijgen. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.

Ook voerde een forensisch team van de politie vrijdag sporenonderzoek uit op een woonboot in Groningen in verband met de steekpartij. Het is niet bekend of de woonboot een link heeft met één van de verdachten.

Beeld: NL nieuws