Rellen en aanhoudingen bij protest op Malieveld, politie bekogeld met vuurwerk

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 14:52

Aan de randen van het Malieveld in Den Haag, waar zondag werd gedemonstreerd tegen het kabinetsbeleid, zijn rellen uitgebroken. De politie werd bekogeld met vuurwerk en heeft verschillende mensen opgepakt. Met charges waarbij politiepaarden werden ingezet, zijn de relschoppers van het Malieveld verwijderd.

Eerder op de middag had de burgermeester besloten de demonstratie te ontbinden. Daarop werd het Malieveld omsingeld door tientallen leden van de Mobiele Eenheid

Op de laatste zondag voor de Tweede Kamerverkiezingen demonstreerden tegenstanders van het kabinetsbeleid op het Malieveld. De demonstratie is georganiseerd door Nederland in Verzet, weg met dit kabinet.

De demonstratie zou rond 14.00 uur beginnen en er mochten maximaal tweehonderd mensen komen. Maar een uur daarvoor waren er al ruim meer dan tweehonderd demonstranten aanwezig, wat in de loop van de middag opliep tot enkele duizenden.

"Dit is locatie A. Als we hier worden weggeslagen, gaan we naar locatie B", zei organisator Michel Reijinga van Nederland in Verzet voorafgaand aan de demonstratie. Om welke locatie het hierbij gaat, zei hij niet.

Eerder vandaag verliep het rustig. De aanwezigen hielden onderling onvoldoende afstand. Omdat de politie wilde voorkomen dat het nog drukker op het Malieveld wordt, was eerder al het treinverkeer naar de hofstad stilgelegd. Er vertrekken nog wel treinen vanuit Den Haag.