Drie tieners aangehouden na dodelijke aanrijding met tram in Den Haag

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 12:40

Twee vijftienjarige jongens en een achttienjarige man uit Den Haag hebben zich bij de politie gemeld vanwege de dood van een nog onbekende man in de stad. Het slachtoffer werd maandagavond door een tram aangereden bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Volgens getuigen zou de man zijn geduwd.

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

Een van de verdachten heeft zich maandagavond vrijwillig bij een politiebureau gemeld. De twee andere verdachten meldden zich dinsdagochtend, laat de politie dinsdagmiddag weten. Ze zitten in volledige beperkingen en mogen dus alleen contact hebben met hun advocaat.

De politie kreeg rond 20.50 uur een melding dat iemand aangereden zou zijn door de tram. Hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Op basis van getuigenverklaringen riep de politie ertoe op uit te kijken naar drie personen die mogelijk betrokken waren bij het incident. Er gingen verhalen rond dat het slachtoffer door hen zou zijn geduwd.

De politie laat weten nog uitgebreid onderzoek te doen naar wat zich precies heeft afgespeeld. Betrokkenen, zoals de trambestuurder en getuigen, krijgen hulp aangeboden.