Gijzeling in Apple Store in Amsterdam

Gepubliceerd op 22 februari 2022 om 18:31

In een Appel Store op het Leidseplein in Amsterdam vindt dinsdagavond een gijzeling plaats met een vuurwapen, zo bevestigd de politie. Op meerdere beelden is te zien dat een man een wapen tegen zijn hoofd geduwd krijgt.

Het Leidseplein is groots afgezet. Vanaf het museumplein is het niet meer mogelijk om naar het Leidseplein te komen, op de route staat veel politie. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er iets gaande is in de Apple Store, maar het is niet bekend wat de aard van het incident is. Vermoedelijk gaat het om een uit de hand gelopen overval. De politie laat wel op Twitter weten dat er vuurwapen in de winkel gezien is.

Een getuige zegt tegen AT5 dat hij een medewerker van de winkel in paniek naar buiten zag rennen met een portofoon. De medewerker zou geroepen hebben dat er een overval gaande is. Later hoorden meerdere getuigen pistoolschoten in het pand. De politie vraagt om niet naar het centrum van Amsterdam te komen.

Politie bekijkt beelden op sociale media

Wat betreft de beelden die op sociale media te zien zijn, zegt de politie die ook te hebben bekeken. Deze worden veiliggesteld en "meegenomen in het onderzoek", aldus de politie.

De politie schrijft terughoudend te zijn met het delen van informatie over de Apple Store om het onderzoek en de inzet van de politie ter plekke niet te verstoren.