Maandag landelijke actiedag giro 555 voor oorlog Oekraïne

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 21:59

Giro555 organiseert maandag een speciale actie op radio en televisie waarbij geld wordt ingezameld voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS 6. Overdag voeren de grote radiostations al actie.

Beeld: Giro 555

Tijdens de tv-actie kunnen mensen inbellen om geld te doneren. De uitzending wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek doen mee, zij ontvangen in de studio gasten aan tafel.

Dionne Stax doet samen met Britt Dekker vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verslag van de actie. Hier worden telefoontjes opgenomen van mensen die willen doneren.

Online doen ook influencers mee, aldus de organisatie. Hila Noorzai volgt op tv de ontwikkelingen op sociale media en Wendy van Dijk is bij de Pools-Oekraïense grens om ter plekke verslag te doen.  Het programma wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland.

Vanaf 06.00 uur ‘s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds wordt er bovendien al op publieke en commerciële radiostations actie gevoerd. Onder de noemer Radio555 presenteren dj’s van diverse stations vanuit Beeld en Geluid een speciale uitzending.