Watertaxi botst op rondvaartboot Spido en zinkt bij de Erasmusbrug

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 13:50

Een watertaxi en een rondvaartboot zijn donderdagmiddag op elkaar gebotst nabij de Erasmusbrug in Rotterdam, meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Zes mensen zijn uit het water gehaald. Zeker één persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Beeld: Bruce Rous

Op webcambeelden is te zien hoe de watertaxi in een schuine lijn onder de brug doorvoer en precies voor de boeg van de rechtdoor varende rondvaartboot van het bedrijf Spido terechtkwam. Het kleinere bootje werd geramd en leek onder water te verdwijnen.

Aanvaringen komen vaker voor op de Nieuwe Maas in Rotterdam. In 2019 kwam daardoor een 56-jarige vrouw uit België om het leven. Ze zat in een sloep, die werd geramd door een rubber speedboot. Ook elf andere opvarenden vielen in het water. Een van hen raakte invalide. De schipper die de aanvaring veroorzaakte, werd veroordeeld tot een werkstraf. In mei 2018 botsten een watertaxi en een sloep. Alle opvarenden van de sloep vielen in het water. De beide schippers kregen boetes.