Man opgepakt voor filmen verdrinkingsdood van vriend

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 15:25

Een man die vorige week filmde hoe zijn vriend verdronk in een zwemplas in Brabant is door de politie opgepakt. Het Openbaar Ministerie onderzoekt in hoeverre de man uit Den Bosch (53) schuldig is aan het achterlaten van iemand die in een hulpeloze toestand verkeerde.

Beeld ter illustratie, NL nieuws

Zijn vriend, ook een 53-jarige Bosschenaar, verdronk vrijdag in een plas in Rosmalen. Vermoedelijk werd hij onwel. De politie onderzoekt of de verdachte alles heeft gedaan om de zwemmer te helpen. "Toen we bij de plas arriveerden, hadden we vrij snel in de gaten dat er een filmpje van de verdrinkingsdood was gemaakt. De verdachte heeft de beelden zelf aan de politie overhandigd", zegt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie bij Omroep Brabant.

De politie zag de man die de verdrinkingsdood filmde aanvankelijk als getuige. In overleg met het Openbaar Ministerie is de Bosschenaar enkele uren later toch opgepakt nadat zijn filmpje was bekeken.

"Duidelijk is dat hij niet direct te hulp is geschoten. In hoeverre hij wist dat zijn vriend in nood verkeerde, maakt deel uit van het onderzoek. De verdachte is pas later in actie gekomen en heeft toen de zwemmer uit het water gehaald", aldus het OM.