Grapperhaus belooft actie na opstappen Koevermans: 'We gaan hier flink achteraan'

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 17:39

Ferd Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, wil de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het bedreigen van Mark Koevermans strafrechtelijk gaan vervolgen. 'U mag van mij aannemen dat als ik zeg er is een grens over, dat we hier flink achteraan gaan', zegt hij.

Beeld: NL nieuws 

Woensdag maakte Koevermans bekend dat hij stopt als algemeen directeur bij Feyenoord, nadat hij meerdere keren het slachtoffer is geweest van bedreigingen: ook fysiek en op zijn thuisadres. Grapperhaus vindt de bedreigingen 'niet alleen schandalig, maar ook zwaar crimineel gedrag', zo laat hij weten woensdagmiddag. Hij wil de mensen die zich hieraan schuldigen gemaakt 'langs de strafrechtelijke kant' aanpakken.

'Dit is een kleine groep misdadigers, en dat zijn het, die denken dat ze op deze manier hun wil aan de samenleving kunnen opleggen. Dat gaan we niet goedkeuren', benadrukt Grapperhaus, die de avondklokrellen van eerder dit jaar als voorbeeld aanhaalt. Daartegen was volgens hem een lik-op-stukbeleid, waarbij mensen die bij legitieme demonstraties zwaar geweld gebruikten, meteen stevig werden aangepakt. 'Dat gaan we hier ook doen.'

 


«   »