NRC: Twee aangiftes van aanranding bij Dutch Grand Prix

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 16:11

De politie heeft minstens twee aangiftes gehad van aanranding bij de Dutch Grand Prix in Zandvoort in het weekend van 4 september, zo meld NRC maandagmiddag op basis van een politie woordvoeder.

Beeld: Twitter @feed_f1

Twee andere vrouwen, die ook een melding hebben gedaan van grensoverschrijdend gedrag tijdens de Grand Prix, gaan mogelijk ook aangifte doen. De politie is nu nog met hen in gesprek. De aangiftes worden nu onderzocht.

De woordvoerder laat NRC weten dat er meerdere meldingen binnengekomen van grensoverschrijdend gedrag tijdens het Formule 1 weekend, en is de politie met al deze vrouwen in gesprek gegaan. Deze meldingen hebben niet tot aangiftes geleid. Met hoeveel vrouwen er is gesproken, kan de politie niet zeggen.

Fanclub Formule 1 Vrouwen kreeg vorige week zo’n vijftig meldingen van ongewenst gedrag door mannen tijdens het Formule 1 weekend. De club riep vrouwen op zich te melden bij de politie. De meldingen bij de fanclub zouden gaan over het betasten van de borsten en billen, ook zouden een aantal mannen ongevraagd op de mond hebben gezoend.