Minuut stilte bij Eredivisie-duels voor slachtoffers van rellen in Indonesië

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 13:32

Voorafgaand aan alle wedstrijden van zondag in de Eredivisie wordt een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de voetbalrellen in Indonesië. 

Beeld: screenshot

Zeker 174 mensen kwamen om het leven bij rellen in en om het Kanjuruhan-stadion in Malang, op Java. Supporters van de rivaliserende clubs Arema FC en Persebaya Surabaya gingen elkaar te lijf nadat de uitploeg met 2-3 had gewonnen.

De politie zette traangas in om de menigte uiteen te drijven. In de paniek die ontstond, werden heel wat bezoekers onder de voet gelopen. Naast de zeker 174 doden raakten ook ruim 300 mensen gewond.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is "diep geschokt" over het "tragische incident". "Onze gedachten zijn bij de families van de slachtoffers en zij die gewond zijn geraakt", zegt hij.

In de Eredivisie staan zondag vijf wedstrijden op het programma: Fortuna Sittard-FC Volendam (12.15 uur), NEC-Feyenoord, Excelsior-FC Utrecht (beide 14.30 uur), RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam (16.45 uur) en FC Emmen-sc Heerenveen (20.00 uur).